Saltets betydelse för charkuteristen är oomtvistligt. Jag har diskuterat saltets betydelse med charkvänner och vill nu prova ett nytt salt. Oraffinerat, orenat, grovt Atlanthavssalt.

Jag brukar använda 25-32g salt/kg lufttorkat kött så åtgången är inte så stor.


Normalt använder jag
grovt salt från Falksalt. Har sökt storförpackningar men inte funnit något alternativ i Sverige. Att skicka efter 25 kg från Frankrike, Spanien osv är på tok för dyrt. Sökte runt bland hälsokostbutiker och Skanstulls hälsokost.  detta alternativ, Oraffinerat, orenat, otvättat, grovt Atlanthavssalt från Frankrike av märket DANIVAL. Rent smakmässigt känns detta salt mindre salt än ”vanligt” grovsalt. En gnutta mineralsmak framträder också. Skall bli intressant att testa. Färgen är gråaktig, lite lera?

1 2


Ett svar till ”Oraffinerat, otvättat grovt Atlanthavssalt”

  1. inte fan gör det det profilbild
    inte fan gör det det

    Blir intressant att se resultatet!

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.