Hans Engstrand har återigen gett tips om sina rökerfarenheter, här kommer ett av hans påläggsalternativ.

P1140017

Röka eget pålägg.
Fläsk Karréer i lag 3 dygn vändes efter 1 1/2 dygn.
Vattnas ur 12 timmar.
Ligga och mogna 1 dygn före rökning.
Rökes i temp 85-95c till önskad kärn temperatur.
Efter rökes kallt total rök tid 1 dygn.
Ligga och mogna i folie i kylen 1 dygn före upp skrivning.
 
Lag
6 lit vatten
480 gram grovt havs salt
2 lök
6 lager blad
6 strukna msk socker
2 tsk svart eller krydd peppar korn
2 tsk vit peppar korn
2 tsk rose peppar korn
ett knippe persilja
Kokas opp hårt där efter sjudes i 1 tim.
Detta gör att kryddor och tillbehör fördelas bättre i lagen.
Rör gärna om i lagen när den är klar.
Tycker detta förfarande smaksätter köttet bättre.
 
En mack med eget rökt pålägg med en sträng stark senap
Smaklig spis

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.