Hans Engstrand har återigen gett tips om sina rökerfarenheter, här kommer ett av hans påläggsalternativ.
Röka eget pålägg.
Fläsk Karréer i lag 3 dygn vändes efter 1 1/2 dygn.
Vattnas ur 12 timmar.
Ligga och mogna 1 dygn före rökning.
Rökes i temp 85-95c till önskad kärn temperatur.
Efter rökes kallt total rök tid 1 dygn.
Ligga och mogna i folie i kylen 1 dygn före upp skrivning.
Lag
6 lit vatten
480 gram grovt havs salt
2 lök
6 lager blad
6 strukna msk socker
2 tsk svart eller krydd peppar korn
2 tsk vit peppar korn
2 tsk rose peppar korn
ett knippe persilja
Kokas opp hårt där efter sjudes i 1 tim.
Detta gör att kryddor och tillbehör fördelas bättre i lagen.
Rör gärna om i lagen när den är klar.
Tycker detta förfarande smaksätter köttet bättre.
En mack med eget rökt pålägg med en sträng stark senap
Smaklig spis